Fuente del Ayuntamiento

Ple Extraordinari de 3 de Juliol de 2015

Documentació (punxa ací) i Resum (punxa ací) del Ple Extraordinari celebrat el 3 de Juliol de 2015.

1er assalt! Segons fóra!

Ha sigut un “round” d’observació, en el qual podem intuir el posicionament de cada grup. EU i Compromís segueixen en la seua línia habitual. Ciutadans sembla assumir pel seu comportament una postura una miqueta equívoca, comparable a la d’un navili que espera constantment saber d’on bufa el vent per a orientar els seus vés-les. Un PP en inferioritat numèrica que ja sap que el seu paper en aquesta legislatura li va a resultar penós. Únicament el nostre grup, representat per Rubén, Concha i Andrés, si bé van recordar als presents el suport (que no aliança) al PSOE, també van recalcar a la ciutadania la seua labor de “Control de bones praxis”, reservant-se el dret d’usar la força de l’oposició amb les conseqüències que de facto ja contempla un PSOE, que va mostrar avui la seua cara més amable.
El PP ha intentat sense èxit posar en dubte l’autoria de l’alcalde, després de comprovar que el nostre grup no solament responia als seus precs i preguntes, sinó que a més desmuntava l’intent d’aquest grup de voler justificar el seu bon fer en les passades legislatures. Va perdre, a més, la batalla per a conservar l’antic sistema de votació que, a petició del nostre grup, és d’ara endavant, reemplaçat per “un regidor, un vot”, la qual cosa posa en perill la política de disciplina de partit tan apreciada pel carrer Gènova.
D’altra banda, el PSOE sembla triar l’últim torn de paraula, que li permet argumentar a favor de les nostres propostes… volent deixar a entendre que són ells, i només ells, els que van a ser el motor de qualsevol tipus de reforma o millora que es puguen aplicar en el futur. Açò, unit amb una suposada cerca d’hegemonia del PSOE, fins i tot en àmbits no necessàriament de govern, ens ha portat a proposar que aquests àmbits puguen ser compartits per tots els grups. Aqueixa petició d’obertura es contemplarà. Les votacions van reconèixer l’encert de la nostra proposta.

Una altra batalla perduda per endavant pel PP va ser l’eliminació d’Assessories Externes, càrrecs de confiança, sobresueldos… aquesta eliminació suposa un estalvi de 118.000€ anuals. Solament es va tenir una xicoteta #discordança de compromís deixa aqueix acord una miqueta coix: sembla preocupar-los la càrrega extra de treball i dedicació que es puga generar.
Quant a les retribucions a la baixa, tal com es va estipular des del primer moment en el nostre programa, vam tenir la satisfacció de veure la quasi total adhesió a aquest acord. Queda clar que a causa de la poca força del PP, el vot d’abstenció serà l’opció més usada per ells, ja que no podran votar per la negativa a les propostes socials que estem compromesos a presentar. Es va aconseguir, no obstant açò, unanimitat en què la Consellería d’educació assumisca la total responsabilitat financera sota un nou conveni. És aquesta altra de les nostres propostes. La Consellería, que bé sap col·locar a personal docent, bé pot assumir aqueixa càrrega econòmica que ara com ara es cobra dels nostres pressupostos. El PSOE es compromet a parlar amb les autoritats competents per a negociar aqueix punt.
Va ser, en tot cas, un ple distès, malgrat la “Espasa de Dàmocles” que aquests pròxims 4 anys veurem planejar sobre el consistori, recordant-nos a cadascun de nosaltres que només depèn de la nostra bona voluntat que es quede on està o que caiga…

Font de l'Ajuntament
Ajuntament de Riba-roja de Túria

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada