Fachada Ayuntamiento Riba-roja de Túria

Ple Ordinari celebrat el 6 de Juny de 2016

Ordre del dia i resultat

 1. Aprovació d’actes anteriors.
 2. Acord relatiu a la ratificació Resolució Alcaldia nº 1206/2016 sobre prorroga de Conveni de Col·laboració per al manteniment del Programa Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) durant el curs 2016-2017. (317/2016/AC) Aprovada per unanimitat.
 3. Acords que procedisquen en relació a l’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits nº 3/2016 (371/2016/AC) Aprovada per unanimitat.
 4. Acord relatiu a l’aprovació provisional de l’Ordenança Municipal Reguladora de la protecció d’animals, de la tinença d’animals potencialment perillosos, i tinença d’animals en llocs públics i privats. (48/2016/PGRU) S’aprova amb els vots a favor  de PSOE, PP, C’s i Compromís. Abstenció d’IU. Vots en contra de Riba-roja Pot. Es modifica l’ordenança a proposta del PSOE:
  • Article 66/16: La seua utilització en espectacles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat o maltractament amb l’animal que puguen poden ocasionar-los sofriments o fer-los objecte de tractaments antinaturals o vexatoris, així com utilitzar-los comercialment en instal·lacions no legalitzades per a açò. Queden excloses de forma expressa d’aquesta prohibició les festes dels bous en les seues diferents manifestacions, sempre que els actes tinguen autorització de la Corporació Municipal.
  • Articles 65: Correspon a l’Ajuntament la comprovació de si les Societats Protectores d’Animals reuneixen les condicions tècniques i higiènic-sanitàries i de personal exigides per a exercir la activitat i ofereix als animals albergats, d’acord amb els imperatius biològics de la espècie que es tracte, una qualitat de vida acceptable. Fet que es corroborarà amb el servei de veterinària autonòmic. 
 5. Adhesió a la iniciativa europea del pacte de les alcaldies pel clima i l’energia (387/2016/AC) Aprovada per unanimitat.
 6. Proposta de l’Equip de Govern per al manteniment del Centre de Conservació de Carreteres Sector V2 entre València i el Rebollar. Aprovada amb els vots a favor de PSOE, Ciutadans, Compromís, IU i Riba-roja Pot. Abstenció de Pàg.
 7. Proposta de Resolució de RIBA-ROJA PUGUES sobre declaració de Riba-roja Ciutat amiga de la Infància. (45/2016/PGRU) Aprovada per unanimitat.
 8. Moció de CIUTADANS C’S sobre la responsabilitat de Govern “Accountability” (46/2016/PGRU) Retirada per Ciutadans després d’haver-la debatuda en la sessió plenària just abans de votar-la.
 9. Proposta de Resolució del PARTIT POPULAR sobre ajudes i subvencions per a la creació de nous comerços en el casc històric i altres zones del nostre municipi. (47/2016/PGRU) S’aprova amb els vots a favor  de PSOE, PP, C’s, Compromís i IU. Vots en contra de Riba-roja Pot perquè va a permetre que les empreses de nova creació puguen accedir a unes subvencions a les quals empreses ja establides no podran accedir, incorrent en competència deslleial.
 10. Precs i preguntes.

Extractes del ple

Modificació dels articles 65 i 66 de l’Ordenança.
Fragment on es mostra el caràcter abroncat de la sessió.

Vídeos complets del ple

Articles relacionats amb el ple

 

Assetjament i enderrocament

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada