IES El Quint

Proposta conjunta de mediació escolar en Riba-roja

Dilluns passat els regidors de Riba-roja Pot, Partit Popular i Ciutadans van presentar conjuntament una proposta en el Ple de l’ajuntament de Riba-roja de Túria sol·licitant la necessitat d’existència d’un coordinador de mediadors escolars en els instituts de secundària de la localitat.

Per a Riba-roja Pot és un bon signe de regeneració democràtica l’arribar a acords amb altres organitzacions polítiques, les quals encara que estiguen lluny en la major part de la nostra ideologia, sí que permeten el consens de propostes realitzades pel ben comú, i en aquest cas per la bona marxa de l’educació en el municipi. Des de fa temps reclamem una nova forma de fer política basada en les finalitats i no en les sigles o colors dels quals recolzen una postura o una altra, i amb aquesta premissa tots els partits trobaran el vot favorable de Riba-roja Pot a iniciatives que milloren la vida dels nostres veïns.

El projecte aprovat pel Ple proposa la incorporació d’un coordinador de mediadors en cadascun dels centres d’ensenyament secundari de la localitat, que formarà als alumnes perquè puguen dur a terme tasques de mediació entre iguals. A més de la formació, el coordinador durà a terme tasques d’intervenció, en els casos més greus.

Lamentablement, i contràriament al que ha manifestat públicament l’Alcalde, la Generalitat no ofereix aquest tipus de serveis, per tant, és un servei nou que s’oferirà als instituts de secundària millorant la seua qualitat educativa i fomentant una cultura en valors: tolerància, respecte i solidaritat. Tal com es va explicar en la presentació de la moció, la qual cosa es demana en ella és una dotació pressupostària per al projecte, donada la immediatesa de la presentació dels pressupostos municipals per l’equip de govern per a aquest mateix mes, i evitant que aquesta iniciativa quede fóra dels mateixos. No es tracta per tant de la privatització de cap servei existent, com ens acusa malintencionadament l’Alcalde, ja que no hi ha cap organisme públic que oferisca la coordinació de mediadors entre alumnes, i a més l’organització que es proposa com promotora, no és cap empresa privada sinó que és una associació sense ànim de lucre. Així mateix, en l’exposició de la moció es va manifestar deixar oberta l’elecció de l’associació participant de manera que tinguera el consens adequat.

El caràcter negociador i de cerca del ben comú en aquesta proposta ha contrastat amb el vot en contra dels partits que formen el govern municipal, en particular el de l’Alcalde Robert *Raga que critica que es dediquen 21.365€ en el pròxim pressupost a la mediació escolar. Hem d’assenyalar a l’Alcalde *Raga que no es dorma en el Ple doncs sembla que no es va assabentar suficientment de l’acordat. La quantitat que haurà de dedicar-se en el pròxim pressupost no és 21.365 com diu ell, sinó 7000€ tal com es va acordar pels ponents abans de la votació.

Potser li va trair el subconscient a *Raga i el seu error venja de pensar en els 21000€ que va dedicar a la signatura d’un contracte d’assessoria legal amb una empresa privada, aquesta sí, com a primera resolució d’alcaldia del seu govern malgrat haver-se compromès només un dia abans a no nomenar assessors externs. Mesura aquesta més sagnant si cap posat que l’Ajuntament ja disposava en aquell moment de 3 lletrats, tots ells funcionaris de carrera de l’Estat, que són els capacitats i entre les funcions dels quals està el realitzar aquesta funció, destinats en les àrees de Secretaria, Tresoreria i Intervenció.

Tal com es va aprovar en el Ple, abans d’iniciar el curs escolar 2016-2017, tots els partits polítics juntament amb l’ONG de mediació i la comunitat educativa s’asseuran per a perfilar el projecte a dur a terme en els instituts del poble, la qual cosa no volem és que s’utilitze la frase ‘no està en el pressupost’ perquè no es realitze gens en mediació escolar. Aquesta frase ja ha sigut utilitzada en diverses ocasions quan hem sol·licitat l’aprofundiment en el rescat ciutadà, per exemple.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada