Fuente del Ayuntamiento

Riba-roja Pot no ha entrat en el govern, Per què?

SOBRE PER QUÈ RIBA-ROJA PUGUES! NO ENTRA EN GOVERN DEL PSOE

“Podem naix com una eina per a la participació ciutadana i la unitat popular”

En Riba-roja per a poder concórrer a les eleccions municipals, com sabeu, vam haver de recórrer a un partit instrumental: Riba-roja Pugues!logoMezcla
Els resultats de les eleccions ens van donar tres regidors, la qual cosa ha suposat un gran èxit tenint en compte que la marca Riba-roja Pot tenia quatre mesos de vida.

Com vam dir, nosaltres no som professionals de la política ni cerquem una butaca. El nostre compromís és amb la gent i ho vam demostrar dia a dia amb gestos com que després d’una campanya electoral no els devem ni un sol cèntim als banc.

1.- Per què decidim recolzar la investidura d’un alcalde del PSOE?

Perquè aquest va ser el resultat de la nostra consulta ciutadana.

Perquè la gran majoria del poble va demanar un canvi.

Després de 20 anys de govern del PP s’ha produït una deterioració enorme de les polítiques socials ja que el govern municipal s’havia encastellat governant per a unes minories i d’esquena al poble. No hem volgut facilitar governs del PP ni per acció ni per omissió.

Pacte Podem, Compromís i EUPV
Pacte Podem, Compromís i EUPV

Els resultats electorals no ens permetien governar en solitari i la llei electoral afavoreix a la llista més votada, és a dir, que recolzàvem al PSOE o seguia governant el Pàg.

2.- A quins acords hem arribat?Les línies programàtiques de el “Pacte de l’Ateneu”, cridat així per haver-se signat en la seu d’Esquerra Unida, arreplega íntegrament els cinc punts essencials del nostre programa electoral amb el seu desenvolupament:

Democràcia real

Transparència

Bon governe

Sostenibilitat

Equitat

Podeu consultar-ho íntegrament en https://podemosriba-roja.info/ca/acord-de-lateneu-2/.

Pacte del Ateneu. PSOE con el Tripartito.
Pacte del Ateneu. PSOE amb el Tripartit.

3.- Per què no hem volgut entrar en el govern?

Som nous però tenim memòria. El PSOE ha sigut còmplice participant durant els últims anys en l’aplicació de polítiques que, en teoria, han sigut contràries a la seua idiosincràsia. Li ha fallat a la gent.

Volem que ens demostren que van a complir els seus compromisos del pacte de govern. Recolzarem totes aquelles mesures de l’equip de govern que responguen al pacte signat.

No volem corresponsabilizarnos d’un govern en el qual nosaltres no som majoria.

Volem poder denunciar les accions de govern que vagen en contra de l’acord signat.

Riba-roja Pugues no vol tenir condicionants que li impedisquen seguir el camí de ser la veu de la ciutadania, vetlar per la transparència i el bon govern municipal.

Creiem que el canvi real ho hem de desenvolupar entre tota la ciutadania i no sota una sopa de sigles.

4.- Com va a canviar la relació de Riba-roja Pugues amb la ciutadania?

Ara ja podem portar la veu dels veïns als plens de l’ajuntament.

Seguirem fent assemblees ciutadanes: A través d’elles arreplegarem les necessitats i els desitjos dels veïns per a treballar-les conjuntament amb la resta dels partits polítics.

Asamblea del 4 de septiembre
Assemblea del 4 de setembre

Farem moltes consultes ciutadanes aprofitant els mitjans que tenim.

Crearem els consells territorials i sectorials de Riba-roja Pugues per a arreplegar totes les iniciatives dels col·lectius i mantenir el contacte amb la gent.

Els nostres tres regidors són els portaveus de la veu d’assemblea i votaren en conseqüència. Tal com figura en el punt 7 del nostre compromís ètic.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada